Kaikkeen löytyy ratkaisuKeittiölaitteet - oppaat ja artikkelitRuoanlaitto ja leivonta - oppaat ja artikkelitRaclette tuo retrotunnelmaa keittiöön

Osta raclettegrilli täältä:
Lue lisää
Raclette - enemmän kuin vain sulatettua juustoa
Raclette-sana viittaa sekä juustoon että ruokalajiin, jotka molemmat ovat peräisin Sveitsin ja Ranskan vuoristoalueilta. Ruokalaji on yli 400 vuotta vanha, ja se on peräisin ajalta, jolloin metsästäjät ja paimenet sulattivat juustoa avotulella ja levittivät sen leivän päälle. Itse sana on peräisin ranskan sanasta «racler», joka tarkoittaa kaapimista tai raaputtamista.
Nykyään käytämme avotulen sijasta sähköistä grilliä, ja racletten käyttömahdollisuudet ovat monipuolisemmat kuin ennen. Raclettegrillissä on useita pieniä raclettepannuja, joita käytetään juuston sulatukseen, kun taas liha, sipuli ja muut ainesosat kypsennetään grillilevyn päällä. Racletesta tekee erityisen jännittävän se, että eri juustoja, lihoja ja vihanneksia voi sekoittaa, vaihdella ja kokeilla mielensä mukaan.

Sosiaalista ruoanlaittoa
Kaikkein parasta racleten käytössä on kuitenkin tapa valmistaa ruokaa porukalla pöydän ympärillä. Jokainen sulattaa omat juustonsa ja paistaa omat lisukkeensa. Näin jokainen voi itse valita tarkalleen, mitä haluaa syödä ja kuinka kypsäksi sen haluaa paistaa. Tarjoa vieraille mahdollisuus valita eri vihannesten ja lihatyyppien välillä ja kokeilla niiden yhdistelmiä. Myös juustoa voi olla tarjolla useita eri tyyppejä, aina perinteisestä Raclette-juustosta suomalaisiin vaihtoehtoihin, kuten Luostari- tai Finlandia-juustoon ja emmentaliin. Rohkeimmat voivat kokeilla myös esimerkiksi sinihomejuustoa tai brietä. Racleten käytössä vain mielikuvitus on rajana, joten on aika hemmotella makunystyröitä 90-luvun mauilla!