Opas: Näin valitset parhaan kahvinkeittimen
Suomalaiset ovat yksi eniten kahvia juova kansa maailmassa, ja kahvinkeitin löytyykin lähes jokaisesta suomalaisesta keittiöstä. Kahvilla on merkittävä rooli keskuudessamme ja monille aamukahvi ja arjen kahvitauot ovat välttämättömyys. Kahvilla on myös tärkeä sosiaalinen merkitys, sillä kahvikupposen äärelle kokoonnutaan niin töissä kuin vapaa-ajalla. Oletko harkinnut uuden kahvinkeittimen ostoa? Tutustu osto-oppaaseemme, jossa annamme vinkkejä kahvinkeittimen valintaan.
ECBC varmistaa kahvin laadun
Laadukasta kahvinkeitintä valittaessa tulee ensimmäisenä etsiä kirjainyhdistelmää ECBC, joka tulee sanoista European Coffee Brewing Center. Kahvimaailmassa ECBC on synonyymi korkean laadun kahvinkeittimille. EBCB-sertifioitujen kahvinkeittimien laatutestissä on kiinnitetty huomiota erityisesti lämpötilaan (92-96 °C) ja haudutusaikaan – nämä seikat ovat maistuvan kahvin A ja O.
ECBC-hyväksytyt kahvinkeittimet
Nämä ECBC-hyväksytyt kahvinkeittimet ovat saaneet parhaat arviot asiakkailtamme
Barista Tim Windelboen ohjeet täydellisen kahvin valmistamiseen
- Käytä kahvin valmistukseen ECBC (European Coffee Brewing Center) hyväksymää kahvinkeitintä.
- Jauha kahvipavut itse. Vasta jauhettu kahvi tarjoaa parhaimmat aromit.
- Kahvijauheen hapettuminen ja liika valo heikentää sen aromia. Tämän vuoksi säilytä kahvi ilmatiiviissä rasiassa sekä viileässä ja kuivassa paikassa.
- Käytä valmistuksessa valkoisia/valkaistuja suodatinpusseja. Valkaisemattomat suodatinpussit saattavat muuttaa kahvin makua suodatusprosessin aikana.
- Käytä valmistuksessa aina raikasta ja kylmää vettä. Varmista myös, että vesisäiliö ja kannu on puhdas.
- Varmista, että kahvijauheen ja veden suhde on sopiva. Kahvijauheen tulee annostella tasaisesti suodattimeen.
- Säädä uuttoaika kahvin määrän mukaan.
- Älä seisota kahvia lämpöelementillä 30 minuuttia kauempaa. Lämpöelementillä seisonut kahvi kitkeröityy ja saa ikävän maun.
- Jos kahvinkeitin ei ole irrotettavalla vesisäiliöllä, käytä veden annosteluun erillistä, sille tarkoitettua kannua. Kahvinkeittimen kannusta saattaa irrota kahvijäämiä, jolla on vaikutus valmistettavan kahvin makuun.