Ohita
  • Pieni säkillinen kahvipapuja kaadettu pöydälle ja vieressä erilaisia valmiita kahvijuomia kupissa

    Opas: Näin valitset parhaan kahvinkeittimen

    Suomalaiset ovat yksi eniten kahvia juova kansa maailmassa, ja kahvinkeitin löytyykin lähes jokaisesta suomalaisesta keittiöstä. Kahvilla on merkittävä rooli keskuudessamme ja monille aamukahvi ja arjen kahvitauot ovat välttämättömyys. Kahvilla on myös tärkeä sosiaalinen merkitys, sillä kahvikupposen äärelle kokoonnutaan niin töissä kuin vapaa-ajalla. Oletko harkinnut uuden kahvinkeittimen ostoa? Tutustu osto-oppaaseemme, jossa annamme vinkkejä kahvinkeittimen valintaan.

    ECBC-hyväksynnän kullan värinen merkki

    ECBC varmistaa kahvin laadun

    Laadukasta kahvinkeitintä valittaessa tulee ensimmäisenä etsiä kirjainyhdistelmää ECBC, joka tulee sanoista European Coffee Brewing Center. Kahvimaailmassa ECBC on synonyymi korkean laadun kahvinkeittimille. EBCB-sertifioitujen kahvinkeittimien laatutestissä on kiinnitetty huomiota erityisesti lämpötilaan (92-96 °C) ja haudutusaikaan – nämä seikat ovat maistuvan kahvin A ja O.

    Yksinkertaiset ratkaisut – monipuoliset mahdollisuudet

    Koska kahvinkeitintä käytetään päivittäin ja useasti enemmän kuin kerran päivässä, tulee sen olla helppokäyttöinen ja kestävä käytössä. Useat kahvinkeittimet ovat varustettu ominaisuuksilla, jotka tekevät sen käytöstä helpompaa ja nopeampaa.

    Kupillinen kahvia puisella pöydällä

    Barista Tim Windelboen ohjeet täydellisen kahvin valmistamiseen

    • Käytä kahvin valmistukseen ECBC (European Coffee Brewing Center) hyväksymää kahvinkeitintä.
    • Jauha kahvipavut itse. Vasta jauhettu kahvi tarjoaa parhaimmat aromit.
    • Kahvijauheen hapettuminen ja liika valo heikentää sen aromia. Tämän vuoksi säilytä kahvi ilmatiiviissä rasiassa sekä viileässä ja kuivassa paikassa.
    • Käytä valmistuksessa valkoisia/valkaistuja suodatinpusseja. Valkaisemattomat suodatinpussit saattavat muuttaa kahvin makua suodatusprosessin aikana.
    • Käytä valmistuksessa aina raikasta ja kylmää vettä. Varmista myös, että vesisäiliö ja kannu on puhdas.
    • Varmista, että kahvijauheen ja veden suhde on sopiva. Kahvijauheen tulee annostella tasaisesti suodattimeen.
    • Säädä uuttoaika kahvin määrän mukaan.
    • Älä seisota kahvia lämpöelementillä 30 minuuttia kauempaa. Lämpöelementillä seisonut kahvi kitkeröityy ja saa ikävän maun.
    • Jos kahvinkeitin ei ole irrotettavalla vesisäiliöllä, käytä veden annosteluun erillistä, sille tarkoitettua kannua. Kahvinkeittimen kannusta saattaa irrota kahvijäämiä, jolla on vaikutus valmistettavan kahvin makuun.
    Tutustu kahvinkeittimien valikoimaan