Vakuumi – lisää ruoan säilyvyyttä
Pidä ruoka pidempään tuoreena, vähennä ruokahävikkiä, säilytä vitamiinit ja kokkaa sous vide -tekniikalla Boschin vakuumisäilytyksen avulla. Sauvasekoittimesi muuttuu hetkessä tehokkaaksi ja käytännölliseksi tyhjiöpakkauslaitteeksi. Vakumoimalla ruokasi et vain pidennä sen säilyvyyttä, vaan vähennät myös ruokahävikkiä – lisäksi maku, rakenne ja värit säilyvät paremmin ja saat jääkaappiisi lisää tilaa!
Vakumoinnin edut:
- Pidentää kuivatuotteiden säilyvyyttä kaapissa, tuoretuotteiden säilyvyyttä jääkaapissa ja pakasteiden säilyvyyttä pakastimessa.
- Sous vide -valmistus ja vakuumimarinointi korostavat makuja vakumoinnin avatessa lihan huokosia sekä kuituja, jolloin marinointi tapahtuu tehokkaasti ja nopeasti.
- Kun pakastaessa tyhjiöpakkaat lihan, kalan, vihannekset ja marjat vältät jääpoltteen ja muut pakastaessa tavalliset pakkasvauriot.
- Vakuumipakkaamalla elintarvikkeet tyhjiöpusseihin ja vakuumisäilytykseen tarkoitettuihin rasioihin, näet heti mitä pakastimesi sisältää. Pakasteeseen myös mahtuu enemmän!
- Meal preppausta uudella tasolla! Vinkki: Valmista viikon ateriat viikonloppuna ja tyhjiöpakkaa ruoka Boschin vakuumirasioihin. Ruoka pysyy tuoreena jopa kaksi kertaa kauemmin. Lisäksi säästät paljon aikaa!*
ErgoMixx – tehokas sauvasekoitin vakuumitoiminnolla
Ergomixx sauvasekoittimella teet enemmän. Pilkkomisen ja soseuttamisen lisäksi voit käyttää sitä vakuumipakkaamiseen. Ergomixxiä on helppo ja mukava käyttää. Sen monet lisävarusteet tekevät käytöstä monipuolista. Pilko, soseuta, leikkaa, silppua tai vakuumipakkaa? Helppo homma!
Pakastin järjestykseen vakuumisäilytyksellä
Puolittain tyhjät pakkaukset, kartongit ja muovirasiat tekevät pakastesäilytyksestä turhan sotkuista ja hankalaa. Vakumoimailla ruoan ennen pakastamista säilytät vain sen, minkä haluat pakastaa joko vakuumipusseissa tai -rasioissa. Ei enää turhia pakkauksia, ei ilmaa. Tyhjiöpakkaamalla pakastin on helpompi pitää siistinä.
Eroon jääpoltteesta ja jääkiteistä
Lämpötilavaihtelut ja vääränlainen säilytys voivat johtaa jääpoltteeseen. Kun pakastetun ruoan pinta lämpenee tai se sulatetaan, ruoasta haihtuu vettä. Jos ruoka jäätyy uudelleen, sen pinnalle muodostuu jääkiteitä – jota myös jääpoltteeksi kutsutaan. Vakumointi ennen pakastamista vähentää elintarvikkeittesi ei-toivottuja pakkasvaurioita ja säilyttää paremmin niiden maun. Koskee niin vihanneksia, lihaa, kalaa, marjoja kuin kypsää ruokaakin.
Vähennä salaattihävikkiä
Pinaatti, lehtikaali, mangoldi, rucola... Usein salaatit myydään isoissa pakkauksissa, joissa on lyhyt päiväys, ja saatat yhtäkkiä joutua heittämään huonoksi menneitä tuotteita pois. Mutta jos vakuumipakkaat vihannekset, on kuin et olisi koskaan avannutkaan pakkausta. Kaikki säilyy pidempään tuoreena ja rapeana.
Tyhjiöpakkaa sous vide -kypsennystä varten
Nyt voit helposti ja nopeasti vakumoida ruoan, jonka haluat sous vide -kypsentää. Käyttämällä ErgoMaxx-sauvasekoitintamme ja vakuumipusseja, et tarvitse isoa ja kömpelöä vakuumipakkauslaitetta. Sinun ei tarvitse kuin seurata veden lämpötilaa. Onnea kokkailuun!
*Säilytys pusseissa, purkeissa tai pulloissa tyhjiöpakattuna verrattuna tavanomaiseen säilytykseen ilman vakumointia. Riippumattomien laboratorioiden suorittama koe 09/2018, 06/2019 ja 12/2019. UNIVERSITY OF LJUBLJANA, Biotechnical Faculty.