Ohita

Ammattitasoinen vai tavallinen astianpesukone yrityskäyttöön? Näin laitteet eroavat toisistaan

Astianpesukone ei ole vain apuväline keittiön siisteyden ylläpitoon, vaan myös investointi parempaan tehokkuuteen ja hygieniaan.

Kalusteipeitteinen astianpesukone osana modernin keittiön saarekettaKalusteipeitteinen astianpesukone osana modernin keittiön saareketta
Gigantin B2B-myyntipäällikkö Niko Aittokallio

– Ammattitason astianpesukoneissa on toimintoja, joiden ansiosta laitteet toimivat tehokkaammin ja kestävät käytössä pidempään kuin tavalliseen kotitalouskäyttöön tarkoitetut laitteet, kertoo Gigantin B2B-myyntipäällikkö Niko Aittokallio.

Hänen mukaansa yhä useammissa yrityksissä arvostetaan laatulaitteita, jotka kestävät päivittäisestä käytöstä aiheutuvaa kulutusta kiireisissä ympäristöissä – merkitys korostuu, kun hygieniavaatimukset ovat tiukat.

– Ammattitason astianpesukoneet ovat fiksu pitkän tähtäimen sijoitus yrityksille, jotka asettavat laadun ja tehokkuuden etusijalle keittiötoiminnoissaan, Aitokallio toteaa.

Viinilaseja astetettuna astianpesukoneen yläkoriin

Huomioi nämä asiat astianpesukonetta valitessasi

–Ravintolat ja terveydenhuoltoalan yritykset noudattavat tiukkoja hygieniavaatimuksia, joten näille toimijoille on usein itsestään selvä valinta investoida ammattikäyttöön tarkoitettuun koneeseen. Monet muut yritykset voivat tehdä valinnan kokonaistarpeidensa perusteella, Aitokallio toteaa. 


Vinkki! Tutustu astianpesukoneen korjärjestelmään sekä niiden säätömahdollisuuksiin. Tarkista, voitko esimerkiksi lisätä enemmän koreja, jotta niihin mahtuu useampia laseja ja kuppeja tai siirtää ruokavälinekorin paikkaa tai poistaa sen tarvittaessa kokonaan.

Asko dw60 Quick Pro -integroitava astianpesukone keittiössä, jossa valkoinen sisustus

Hygienia- ja desinfiointiohjelmien eroavaisuudet

Ammattitasoisissa astianpesukoneissa on sekä hygienia- että desinfiointiohjelmia, mutta mikä näiden ero varsinaisesti on? Tiivistettynä kyse on ohjelmien tarjoamasta puhtauden ja turvallisuuden tasosta. Hygieniaohjelmat huolehtivat näkyvästä puhtaudesta, mutta desinfiointiohjelma puhdistaa astioista lisäksi haitalliset bakteerit ja muut taudinaiheuttajat. Pesuohjelman valinta riippuu elintarvikealan tai muun toimijan erityisvaatimuksista tai -säädöksistä sekä puhdistettavien astioiden tyypistä.